December 11, 2012

Σχέσεις κι etCi

Και μιας και το κρασί τελείωσε και δεν έχω με κάτι να ασχοληθώ είπα να μοιραστώ τη μαυρίλα των σκέψεων μου μαζί σας, να σας σαπίσω λιγάκι την ψυχή.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Ανθρώπινες σχέσεις. *Ερωτικές ανθρώπινες σχέσεις.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΕΣ?

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ωραίες οι αγκαλιές, τα φιλιά, το χουχούλιασμα κάτω απ' τα παπλώματα παρέα και όλες αυτές οι ζουζουνιές, αλλά σκεφτείτε το λίγο. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ? Αξίζει αγαπητή τα δάκρυα που θα ρίξεις και το παγωτό που θα καταναλώσεις επειδή εκείνος σε βαρέθηκε/απάτησε? Αξίζει αγαπητέ τα λεφτά σε πιώματα που θα ξοδέψεις για τους ίδιους λόγους και αξίζει τα λεφτά που ξόδεψες για εκείνη σχεδόν κάθε φορά που βγαίνατε έξω (τις οποίες φορές που βγαίνατε έξω, θα θυμάτε τις μισές γιατί δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Η καριόλα.)?

Ναι, βέβαια, τώρα θα μου πείτε //φωνή αυτιστικού: Ναι ρε Κασσανδρα αλλά αυτό που θα μοιραστείς με τον άλλον είναι κάτι πρωτόγνωρο και ο έρωτας είναι ένα δυνατό συναίσθημα και μέσω μιας σχέσης θα ωριμάσεις και θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και αν δεν ενδώσεις στον έρωτα και τον αρνηθείς, ουσιαστικά αρνήσαι τα ίδια τα συναισθήματά σου και δεν ζεις και μπλα μπλα μπλα.

Και εγώ θα σας απαντήσω: Τι είναι μικρά ζουζούνια μου αυτό που λέμε "σχέση"? Αργείς να δώσεις απάντηση οπότε θα σου απαντήσω εγώ. Αυτό που λέμε σχέση είναι ουσιαστικά αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός ΣΥΝ το ερωτικό στοιχείο (βλέπε πόθος, καύλα, όπωςστοδιάολοθεςπεςτο).
Και σε ρωτάω λοιπόν.
Που βρίσκεις αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό? Σ' αυτούς που αποκαλείς "φίλους σου".
Που βρίσκεις ερωτική έλξη? Σε οποιονδήποτε σου καυλώσει.
Αφού λοιπόν τα διαχωρίσαμε στις λέξεις, γιατί να μην τα διαχωρίσουμε και στην πράξη? Σκέψου λίγο. Όταν έχεις μία σχέση και ακολουθήσει ο χωρισμός, χάνεις κάτι απίστευτα σημαντικό για σένα γιατί τα έχεις βάλει όλα σε μια σαλάτα και έχεις φτιάξει έναν αχταρμά. Ενώ εάν τα διαχωρίσεις, ό, τι και να πάει στραβά με τον εραστή σου, απλά ξεκόβεις και τελειώνει εδώ το θέμα. Και για να το πω και πιο ωμά, έχε τους φίλους σου, έχε και τα ερωτικά σου αντικείμενα (νόου οφένς). Βέβαια για σας τους άντρες είναι πολύ πιο εύκολο μιας και βγαίνετε οι γαμιάδες  ενώ εμείς βγαίνουμε οι πουτάνες. Και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν αποκάλεσα κανέναν μαλάκα επειδή πάει με πολλές και καμία πουτάνα επειδή πάει με πολλούς. 
Και στο κάτω κάτω σκεφτείτε... πόσων από σας οι γονείς έχουν χωρίσει? Οι φίλοι έχουν χωρισει? Πόσο σας επηρέασε? Και τελος, πόσο ακόμα καιρό θα σας πάρει για να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι μονογαμικό πλάσμα και οι σχέσεις είναι δημιούργημα του σύγχρονου πολιτισμού? Δεν είναι τυχαίο το ότι όλες οι σχεσεις εχουν ημερομηνία λήξης και μην μου πείτε για παππούδες που μένουν μαζί για πάντα, γιατί είναι μαζί λόγω συνήθειας και αυτό είναι ακόμα χειρότερο από έναν απλό χωρισμό. 
Aπλά... Thnik about it.

15 comments:

  1. ΔιαδικτυακόςDecember 11, 2012 at 5:30 AM

    Πεσιμισμός στο έπακρο, αλλά έχει και μια δόση αλήθειας. Και πάνω που άρχισα να πιστεύω στην ιδέα του "άλλου μισού" μου γκρέμισες τις ελπίδες

    ReplyDelete
  2. είμαι αρκετά αισιόδοξο άτομο για πεσιμίστρια.
    όσον αφορά το ποστ, το θεωρώ απλό και στεγνό ρεαλισμό.

    ReplyDelete
  3. ego tha simfoniso me cass. PES TA.

    ReplyDelete
  4. Κάνε μια γαμημένη ραδιοφωνική εκπομπή στην Κομοτηνή να τα λες όπως πρέπει αυτά

    ReplyDelete
  5. πολλοί μαζευτήκαμε. απροσδόκητο. ΑΥΠΝΙΕΣ, ΑΥΠΝΙΕΣ?

    ReplyDelete
  6. @αρταξέρξης στην κομοτηνή με μισούν. θα διαφωνήσουν μόνο και μόνο γι αυτό. ΣΤΑ ΤΓΕΝΑ. βασικα,οχι,πολυ mikeius. ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ.

    ReplyDelete
  7. Χέστηκες, λες κ θα σε ξέρουν όσοι κ όσες θα τύχει να σε ακούσουν τα μεσάνυχτα, και σιγά που χρειάζεται να συμφωνήσουν με όσα λες αυτοί που σε ξέρουν.
    Σε βλέπω που ψήνεσαι...

    ReplyDelete
  8. Αυτό το είμαι ρεαλίστρια μωρή μην το πετάς έτσι. Μάθαμε τώρα όλοι και παρουσιάζουμε όλα τα σκατά ρεαλισμό μη χέσω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. η αλήθεια πονάει, μανίτσαμ, δεξου το :}

      Delete
    2. Μωρή απτάλο, από πότε η μονόπλευρη οπτική των πραγμάτων είναι ρεαλισμός; Πολύ λογικό το να μην κάνεις κάτι αφού κάποια στιγμή θα τελειώσει. Όλα τελειώνουν αργά ή γρήγορα… Συμπέρασμα: Μην κάνεις τίποτα

      Delete
    3. ποια μονοπλευρη οπτικη? παρουσιαζω την αρνητικη πλευρα και την θετιικη η οποια ειναι -> βλεπε: ζουζουνιες.
      *κανε οτιδηποτε σου προσφερει περισσοτερη χαρα απ' οτι πονο

      Delete
    4. Τα παρουσιάζεις και τα δύο με μία δόση αρνητισμού, ματέλια μου. Ξέρεις πολλές φορές τα προβλήματα σε μια σχέση είναι ίδια με τα προβλήματα μιας φιλίας και ο πόνος του χωρισμού θα είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις. Για να μην πληγωθείς πρέπει να αρνηθείς οποιαδήποτε ουσιαστική σχέση.

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. δεν ξέρεις πόσο ταιριάζουμε και ας με ξέρεις

    ReplyDelete
    Replies
    1. πες ποια/ποοιος είσαι μωρέ, δεν παρεξηγούμε εδώ, όλες οι απόψεις δεκτές.

      Delete