December 7, 2013

Αγαπάς σωστά. Αγαπάς λάθος. Δεναγαπάςαπλάσυνηθίζεις.

Η αγάπη είναι ένας σκύλος απ' την Κόλαση.
Και αφοδεύει στις ψυχές μας.

Κάποια στιγμή πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Δεν γίνεται να βάλεις κόλλα και να αρχίσεις να στριμώχνεις βίαια τα κομμάτια του εαυτού του αγαπημένου σου για να ταιριάξουν μεταξύ τους. Η αγάπη σου δεν θα τον κάνει να σταματήσει να μισεί τη καριόλα μάνα του. Η αφοσίωση και η προσοχή σου δεν θα αλλάξει την παιδική του ηλικία. Ο έρωτάς σου δεν θα σταματήσει τα ξενύχτια, την αϋπνία, τις καταχρήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί. Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις να τον καταλάβεις. Ένωσε τις πληγές σου με τις δικές του. Γέμισε το σώμα σου με αποδοχή κι έπειτα αγκάλιασέ τον.

Η αγάπη και ο έρωτας δεν διορθώνουν τίποτα.

Μοιράζεσαι. Δημιουργείς. Μην έχεις όμως την απαίτηση ούτε απ' τον εαυτό σου, ούτε απ' τον άλλον να σμιλέψει τη ραγισμένη σου ψυχή, γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Είστε μαζί με κάποιον για να είστε μαζί. Όχι για να εναποθέσεις τον εαυατό σου επάνω του "να παρ' το και φτιάξ' το". Μην περιμένεις απ' τον άλλον τίποτα. Σταμάτα να ζητάς βοήθεια από ανήμπορα χέρια. Αν θες μια σχέση για να κρεμαστείς απ' τον άλλον, πάρε ένα σχοινί, κάνε μια θηλιά και εναπόθεσε το κεφάλι σου μέσα.

Αυτή η διαστροφή "αγαπηθείτε να γίνει ο κόσμος σας ζαχαρένιος" είναι ένα τρυπάκι που μας έβαλε μέσα η βλαμμένη ηθική της κοινωνίας και μας πρήζει τον μπούτζο το κάθε μαλακισμένο 15χρονο που ονειρεύεται notebook και twilight.

Φορτώσανε την έννοια της αγάπης σε ένα διάχυτο κλίμα ψυχαναγκασμού και ταπείνωσης.

Και άμα είναι έτσι η αγάπη απλά δεν την θέλω. Είναι μια ιντελεκτουέλ λέξη για τη συνήθεια. Για να κάνεις κάτι αρνητικό να φαντάζει θετικό. Όπως ο "αυθορμητισμός" για την "απερισκεψία".

Ποιος χρειάζεται πραγματικά αγάπη γαμώτο? Περιστασιακά άτομα θέλουμε για να βγαίνουμε στα μπαρ και τις καφετέριες και να γελάμε. Και όποιος γυρίσει και μου πει το αντίθετο, ας σκεφτεί ποια ήταν η τελευταία φορά που φέρθηκε με αγνή καλοσύνη σε κάποιον.

Εντέλει απ' το να ζήσω κάτι ψεύτικο, μια χαρά είναι και η νικοτίνη και η καφεΐνη και όλα τα ίνη.
Κάποιοι ενδιαφέρονται τόσο άρρωστα πολύ να ερωτευτούν, που ξεχάσανε να γαμάνε.
Έχει κι αυτό τη γλύκα του.